Er der risiko for, at din ferie bliver aflyst?

Feriekuffert

Frem til den 31. maj fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden som følge af Covid-19.  

Afbestilling af pakkerejser med afgang før 31. maj

Har du købt en pakkerejse, fx hotel og flybilletter eller hotel og udflugt/oplevelse, skal din rejsearrangør tilbagebetale det fulde beløb, du har betalt for rejsen, når Udenrigsministeriet fraråder, at du rejser.

Se Udenrigsministeriets gældende rejsevejledninger.

Afbestilling på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledning kan først foretages lige op til afrejse. Derfor skal du først kontakte rejsearrangøren tre dage før planlagt afrejse. 

Såfremt hele rejsens pris ikke refunderes af arrangøren, kan der være dækning for resterende udgifter fra din rejseforsikring såfremt, at du har tegnet en rejseforsikring med årsafbestilling.

I de tilfælde skal du lave en skadeanmeldelse via SOS International og samtidigt vedlægge dokumentation på afbestilling og opnået refusion fra rejsearrangør. 


Afbestilling af øvrige rejser med afgang før 31. maj 

Ønsker du at afbestille øvrige rejser med afgang før 31. maj, skal du først kontakte dit rejsebureau eller flyselskab for at undersøge muligheden for ombooking eller refusion af billetten. 

Får du afslag af rejsearrangøren, skal du bede om skriftlig dokumentation. Ring herefter direkte til SOS International skadeafdeling på +45 38 48 86 42 og anmeld din skadesag via SOS International selvbetjening

Forudsætninger for dækning

For at du kan få dine penge tilbage for en tabt rejse hos rejsearrangøren forudsætter det, at du har tegnet en rejseforsikring med Årsafbestilling.

Følgende forudsætninger skal desuden være i orden for, at du kan afbestille din rejse.

  • En gyldig afbestillingsforsikring, der er tegnet senest i forbindelse med bestilling af rejsen.
  • Rejsen skal være købt før Udenrigsministeriet ændrede vejledningen til det aktuelle område.
  • Udenrigsministeriets rejsevejledning skal være gældende på afrejsetidspunktet.

Læs mere om dækning af rejser hos SOS International.   


Afbestilling af rejser med afgang efter 31. maj

Rejser eller pakkerejser, der er planlagt efter 31. maj, kan ikke afbestilles endnu. 


Hold dig orienteret

Vi opfordrer dig til at følge myndighedernes anvisninger og løbende at holde dig opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Relevante links

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Ring 55 75 09 99 eller send os en besked, så hjælper vi gratis med en vurdering af din situation. Skifter du til os, ordner vi alt det praktiske.