Rejseforsikring og COVID-19 Læs mere her

Indboforsikringen dækker også besøg af listetyven

Listetyv kigger ind

Med en indboforsikring er du oftest dækket ind, hvis en tyv lister ind, mens du er hjemme. Her kan du blive lidt klogere på, hvad forsikringen dækker og ikke dækker.

Du hører godt døren gå, men tænker ikke nærmere over det, før du senere skal ud i entreen for at hente din taske. Her kan du desværre konstatere, at din jakke og din taske med både pung, mobiltelefon og nøgler er væk. Og tyven er for længst over alle bjerge!

Fortvivlet kontakter du politiet for at anmelde tyveriet. Men hvad nu med forsikringen? Dækker den de stjålne ting, når døren ikke har været låst, og du ikke engang har et signalement af tyven?
 

Betegnes som simpelt tyveri

”Når tyven går ind ad en ulåst dør, så regnes det som et simpelt tyveri. Det betyder, at tyven er gået ind gennem en ulåst og ubevogtet dør,” fortæller skadeschef Mette Arneskov.

”Indboforsikringen dækker som udgangspunkt de fleste af de nævnte ting,” beroliger Mette Arneskov. 

Hun pointerer dog, at mulighederne for erstatning ved tyveri af ejendele altid vil afhænge af, hvad der er blevet stjålet, og hvordan tyveriet er foregået.
 

Særlig privat indbo og almindeligt indbo

”En mobiltelefon går under betegnelsen ’særlig privat indbo’, og her dækker din indboforsikring op til 10 procent af din indbosum. Så hvis din indbosum er på 500.000 kroner, så kan du få dækket stjålne værdier op til 50.000 kroner," forklarer Mette Arneskov. 

Lokal Forsikring dækker ikke de kontanter og tilgodebeviser, som måtte have været i pungen. Til gengæld erstattes pung, taske, nøgler og jakke, der hører under ’almindeligt privat indbo’.  
 

Lås døren – så er du sikker 

Mette Arneskov råder dig til altid at holde hoveddøren låst, både når du er hjemme, og når du forlader dit hus.  

”Har du først prøvet at få besøg af ubudne gæster, så ved du, hvor ubehageligt og dødbesværligt det er at genanskaffe det, du har mistet. Husk derfor også at lukke og låse alle vinduer og døre i dit hus, når du forlader det," slutter Mette Arneskov.

Er døre og vinduer ikke forsvarligt lukkede og låste, regnes tyveriet som 'simpelt tyveri'. Ved 'simpelt tyveri' giver indboforsikringen ikke erstatning for penge, guldsmykker og andre særlige værdigenstande.

Tyveri dækkes efter bestemmelserne i dækningsskemaet, som du ser under afsnit 14.5 Tyveri i forsikringsbetingelserne for Lokal Forsikrings indboforsikring.