Har du modtaget et brev fra DFIM?

DFIM

Den 1. januar 2019 trådte en ny lov i kraft vedrørende den lovpligtige ansvarsforsikring på motorkøretøjer. DFIM (Dansk forening for international motorkøretøjsforsikring) skal fra 1. januar opkræve et dagsgebyr på kr. 250,- fra alle ejere af et motorkøretøj der ikke er ansvarsforsikret. 

Vil du læse mere om loven, og hvorfor den er trådt i kraft?

Efter knap en måned, kan vi konstatere at lovgivningen virker. Fra at der før 2019 var ca. 50.000 uforsikrede køretøjer på de danske veje, er dette tal nu faldet til knap 27.000. 

For at få de sidste ejere af uforsikrede motorkøretøjer med i den flotte statistik, har DFIM i går den 28. januar 2019 udsendt breve til alle, der ejer et uforsikret motorkøretøj. 

 

Hvad skal du gøre, hvis du har modtaget et brev fra DFIM?

Hvis du, som vores kunde,  er en af de ca. 25.000 personer, der har modtaget et brev fra DFIM, er vi klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte vores kundeservice på telefon 55 75 09 99. 

Hvis du mener, at dit køretøj allerede er ansvarsforsikret hos os, beder vi dig om straks at kontakte os. 

 

Du kan også kontakte DFIM via selvbetjening på www.dagsgebyr.dk og logge ind med NemID. Her er det også muligt at betale dagsgebyr med betalingskort eller Mobilepay.

Hvis dit køretøj er solgt, stjålet eller skrottet, skal du på www.skat.dk. Er dit køretøj solgt eller skrottet, skal du vælge siden afmeld køretøj. Er køretøjet stjålet, skal du vælge siden mistede nummerplader. Du vil her blive vejledt i, hvordan du afmelder nummerpladerne.

Ved salg af køretøj har den nye ejer tre uger til omregistrering. Afmelder du køretøjet uden at have en slutseddel, vil der gå tre uger, før køretøjet afmeldes. 

 

Husk at du altid kan gå på www.dagsgebyr.dk for at finde de nødvendige oplysninger.

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Ring 55 75 09 99 eller send os en besked, så hjælper vi gratis med en vurdering af din situation. Skifter du til os, ordner vi alt det praktiske.