Gode råd til landbruget under høsten

Pas på markbrande i høsten
Vi har haft et meget tørt forår, og sommeren er fortsat meget tør. Derfor er der nogle forholdsregler du med fordel kan tage i brug, for at undgå skader i forbindelse med høsten. 


Under almindelig / tør høst

  • Sørg for at brandslukningsudstyr på mejetærskere, pressere og traktorerne forefindes og er i orden.
  • Tjek at manometernålen står i det grønne felt på brandslukkeren.
  • Pulverslukkere bør ryste med jævne mellemrum, for at pulveret inde i beholderen ikke falder sammen.
  • Sørg for dagligt eftersyn af høstmaskiner med den fornødne smøring og ikke mindst afblæsning af avner, halm m.v på hele maskinen. 

 

 

Markbrand

 


Høst under meget tørre forhold:

Ude i marken er det altid en god ide at have en fyldt marksprøjte stående med rent vand, klar til at begrænse eventuelle markbrande, der kan startes i forbindelse med maskinbrand eller gnister fra høstmaskiner, der rammer sten eller lignende. 

 

 

Travlt under høsten - undgå tyveri af maskiner


Der er meget kørende materiel i landbruget - høstmaskiner, traktorer, atv'er, varebiler osv. Fælles for dem alle er, at både børn - store som små - og tyveknægte finder kørende materiel meget interessant. Sørg derfor for, altid at fjerne nøglen fra tændingslåsen - efterlad aldrig maskiner og biler med nøglen siddende i. På den måde undgår du utilsigtede hændelser. 

Pas på hinanden - også i en travl høst. 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Ring 55 75 09 99 eller send os en besked, så hjælper vi gratis med en vurdering af din situation. Skifter du til os, ordner vi alt det praktiske.