Rejseforsikring og COVID-19 Læs mere her

Sådan undgår du indbrud i julen

Indbrudstyv kigger på hus
Tyv uden for hus

Antallet af anmeldte i indbrud huse og sommerhuse er faldet fra 48.670 i 2009 til blot 17.430 i 2020, viser tal fra Danmarks Statistik. Især Corona-pandemien og hjemmearbejde menes at være forklaringen på, at så få danskere nu oplever et indbrud.

 

Tyven er aktiv i julen 

Antallet af indbrud er dog stadig alt for højt, og derfor er det vigtigt, at vi fortsat gør, hvad vi kan for at undgå ubudne gæster. Juleaften og dagene omkring jul og nytår er de tidspunkter, hvor indbrudstyve er mest aktive, viser kriminalstatistikken. 

Antal indbrud i juledagene i 2019
Kilde: Danmarks Statistik 

 

Gode råd mod indbrud i julen

Vi giver dig her en række gode råd til, hvordan du kan sikre dit hjem bedst muligt mod indbrud. 

 

Få hjælp af din nabo

Systematiseret nabohjælp forhindrer mange indbrud. Så tal med dine naboer om, hvad I kan gøre for at hjælpe hinanden i julen.

 • Fortæl din nabo, hvornår du er væk og bed ham om at holde øje med huset - eventuelt ved at gå en runde hver dag, for at tjekke vinduer og døre. Fodspor i sneen får det også til at se ud, som om at der er aktivitet i huset. 
 • Aftal at din nabo sørger for at stille skraldespanden frem og tilbage, så det ser ud til at huset er beboet. Lad ham gerne smide affald i din skraldespand.
 • Hvis naboen har en ekstra bil, så spørg om han ikke vil parkere i din indkørsel, mens du er væk. 
 • Sørg for at udveksle telefonnumre, så I kan komme i kontakt, hvis der skulle ske noget, mens du er bortrejst.
   

Tilmeld dig Nabohjælp

Du kan også oprette en profil på Nabohjælp, hvor mere end 270.000 husstande allerede har tilmeldt sig. Du får tilsendt klistermærker, som du kan sætte i vinduet, der fortæller, at her er der nabohjælp. Det kan virke afskrækkende på tyven, at han ved, at han ikke nødvendigvis har arbejdsro. 

Når du har en profil, får du en SMS, hvis en nabo oplever noget mistænkeligt i dit boligområde. 

 

Tænd lys, TV og radio

 • Tænd lys i et par værelser
 • Lad lyset, TV’et og radioen tænde og slukke ved hjælp af en timer. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant - det afslører blot, at du ikke er hjemme.
 • Hvis du bor i en etageejendom, så få naboen til at lægge gulvmåtten ned, når der er blevet vasket trapper. 
   

 Gør det mindre attraktivt at bryde ind

 • Sørg for at tyven ikke kan se dine værdifulde ting gennem vinduet. 
 • Sørg for at din bolig kan ses fra nabohuse og vejen. Det kan være du skal klippe hækken, eller gøre plankeværket lavere. 
 • Døre og vinduer skal være forsvarligt lukkede og låste, når du forlader dit hjem. 
 • Sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Hvis du har en stige, så lås den fast. 
   

Installer en tyverialarm

Alarmer er blevet et udbredt fænomen i mange hjem, og med de moderne alarmer, som indeholder overvågning via mobiltelefon, direkte opkobling til alarmselskab osv. vil de i mange tilfælde have en afskrækkende effekt på tyvene.


Dækker din indboforsikring?

Din indboforsikring kan trænge til en justering, hvis du er flyttet eller har købt nyt. Er du i tvivl om, hvor godt din indboforsikring dækker, så giv os et kald på telefon 55 75 09 99 eller kontakt os for en gennemgang. 
 

Læs også 'Købte du nyt til Black Friday'.