Rekordår i Lokal Forsikring 2014

Lokal Forsikring kom ud af 2014 med det bedste resultat i selskabets 157 årige historie

Det går godt i det lokale forsikringsselskab, som har hovedkontor i Næstved og seks salgskontorer på Sjælland og Fyn.

Resultatet blev et overskud før skat på godt 25 mio. kr., hvilket er ca. 9 mio. kr. bedre end året før. Det er ledelsen godt tilfreds med, og især glæder man sig over, at forsikringsdriften har givet et pænt overskud på knapt 5,5 mio. kr.

”Vi er naturligvis meget tilfredse med det historiske gode resultat, der er en kombination af flere faktorer, som har udviklet sig positivt”, siger bestyrelsesformand Peter Christiansen. ”Vi er lykkedes med at øge vores præmieindtægter uden, at erstatningsomkostningerne er steget tilsvarende. Det er sket som følge af en øget kundetilgang samtidig med, at vi har været dygtige til at genforsikre os og dermed reducere vores egen risiko på større enkeltskader og erstatninger”.

Ud over overskuddet af forsikringsdriften har Lokal Forsikring hentet et plus på knapt 20 mio. kr. på sin investeringsvirksomhed som følge af et positivt marked i 2014.

Godt rustet til fremtiden

Lokal Forsikring er et såkaldt gensidigt selskab, hvilket betyder, at det er kunderne, der ejer selskabet. Dermed er et godt resultat i forsikringsselskabet også godt nyt for forsikringstagerne. Med årets overskud i 2014 har Lokal Forsikring en egenkapital på 178 mio. kr. og en solid overdækning i forhold til de lovmæssige krav.

Michael Nørgaard, der tiltrådte som adm. direktør i efteråret 2014, ser lyst på fremtiden:

”Vi er inde i en positiv udvikling og mærker en øget opbakning fra vores markedsområder, hvor kunderne sætter pris på vores lokale tilstedeværelse med personlig betjening, nærvær og engagement. Man kan ringe direkte til os og få hjælp – ikke mindst når uheldet er ude, og man står med en skade, man skal have dækket. Det ved vi, betyder meget for kunderne”, siger han.

Ny strategi på vej

Lokal Forsikring har gennem en periode arbejdet med en ny strategi, som skal sikre en fortsat positiv udvikling for selskabet i de kommende år. Strategien bygger videre på det lokale engagement, som man ønsker at synliggøre i endnu højere grad.

Lokal Forsikring G/S er et kundeejet selskab med kontorer i Næstved, Odense, Hillerød, Rudkøbing, Kerteminde, Faaborg, St. Heddinge og Skælskør og selskabet fastholder sin strategi om at være et lokalt alternativ til de store forsikringsselskaber.

”Vi er ejet af lokale, fornuftige kunder, der passer på deres ting. Det betyder, at vi kan tilbyde konkurrencedygtige forsikringsprodukter og præmier kombineret med personlig betjening og service. Det er vores varemærke, og det er vi overbeviste om kan tiltrække flere kunder i vores lokale markedsområder på Fyn og Sjælland. Derfor vil vi i endnu højere grad synliggøre vores lokale tilstedeværelse og bakke op om lokale initiativer, foreninger og klubber”, slutter Michael Nørgaard.