Sådan håndterer du en hedebølge på ferien

Sommeren 2023 var globalt set den varmeste, der nogensinde er målt. Overalt på kloden opstod det ene ekstreme vejrfænomen efter det andet. Hvem husker blandt andet ikke billederne fra den populære græske ferieø Rhodos, hvor ekstreme temperaturer og kraftig vind resulterede i store skovbrande og evakuering af de mange turister.

2024 bliver ingen undtagelse. Flere klimaforskere peger på en glohed sommer, særligt i de tre populære turistlande Italien, Tyrkiet og Grækenland. Sidstnævnte har allerede målt temperaturer over 40 grader, hvilket aldrig er sket så tidligt på sommeren før. Den ekstreme hedebølge har også allerede kostet menneskeliv. Det er særligt hjertepatienter, ældre og børn, som er i risikogruppen.

Lokal Forsikring har derfor samlet et par gode råd til din ferie herunder.

Før afrejse
Tjek din rejseforsikring inden afrejse, så du er dækket, hvis uheldet er ude. Forsikringsselskaberne dækker generelt ikke, hvis man selv ønsker at aflyse sin ferie på grund af varmen. Til gengæld dækker afbestillingsforsikringen hos Lokal Forsikring, hvis Udenrigsministeriet anbefaler, at man ikke rejser til det givne land. Ligeledes dækkes udgifter til behandling af akut sygdom og tilskadekomst under rejsen, hvilket også betyder, at hvis man bliver dårlig på grund af hedebølgen, kan man komme til læge eller på hospitalet.

Under rejsen
Hold dig hydreret: Drik rigeligt med vand, selvom du ikke føler dig tørstig. Undgå      alkohol og koffein, da disse kan bidrage til dehydrering.
Køl dig ned: Find steder med aircondition som museer, shoppingcentre eller hoteller. Hvis du er ude, så søg skyggen.
Undgå middagsheden: Planlæg dine udendørsaktiviteter tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen, hvor temperaturen er lavere.
Let påklædning: Brug let, lyst og løstsiddende tøj, som hjælper din krop med at køle ned.

Sikkerhedstips
Hold øje med vejrudsigten: Tjek lokale vejrudsigter og hedebølgeadvarsler. Planlæg dine aktiviteter i henhold til vejrudsigten for at undgå de varmeste perioder.
Undgå overanstrengelse: Fysisk aktivitet bør begrænses i de varmeste timer af dagen. Overanstrengelse i varmen kan føre til hedeslag.
Beskyt dig mod solen: Brug solcreme med høj SPF, solbriller og en bredskygget hat for at beskytte dig mod solens stråler.
Tjek bilen før kør-selv-ferien: Hvis du vælger at køre selv, skal du sikre, at bilen er i god stand og har fungerende aircondition. Planlæg pauser i kølige områder undervejs.

Hav lægen med "i lommen" på din ferie
Som kunde i Lokal Forsikring har du fri og ubegrænset adgang til Mobil lægen. Download 'Mobil lægen'-appen inden afrejse og få dansk lægekonsultation over video, hvis du eller et familiemedlem skulle blive syge.

Vi anbefaler du downloader appen inden afrejse, da du skal bruge en pin-kode ved første log-in. Kontakt os på telefon 55 75 09 99, og modtag din unikke kode for oprettelse.

Læs også vores relaterede nyhed: Fire praktiske apps til din sommer.

God rejse og pas på hinanden.

Vi er tæt på og klar til at hjælpe dig

Forsikring handler om dig, dine ting og dit liv. Vi er lokale og tæt på hvor du bor. Både når du køber ny bil, hus eller når du har fået barn.

Ring 55 75 09 99 og få et tilbud eller hjælp til dine forsikringer.