Rejseforsikring og COVID-19 Læs mere her

For mange nye studerende flytter hjemmefra uden forsikring

Studerende på vej til universitetet
Studerende på vej til universitetet
 
Hver femte nye studerende flyver fra reden uden de nødvendige forsikringer. Er din søn eller datter netop flyttet hjemmefra for at læse, så tag gerne den nødvendige forsikringssnak.  

I slutningen af juli fik rekordmange – 69.526 for at være præcis – tilbudt en plads på universitetet, professionshøjskolen, eller hvor de nu har søgt ind. Det er en stigning i optaget på seks procent sammenlignet med sidste år. 

Glemmer forsikringen

Studiestarten er som regel lig med ny bolig og nye udgifter. Men når de unge, ofte for første gang, flytter hjemmefra, undlader mange at tegne de nødvendige forsikringer, viser undersøgelser fra blandt andet Forsikring & Pension. 

– Mange unge tænker umiddelbart, at de ikke har så mange værdigenstande og ser derfor ikke en forsikring som en nødvendighed. Men de fleste har, ud over en dyr computer, telefon og cykel, også tøj og møbler, der kan være dyre at erstatte, hvis uheldet er ude. Hvis værdigenstandene går i stykker eller bliver stjålet, kan det være svært at dække på et SU-budget, fortæller Mai-Britt Bøgh Jensen, der er forsikringschef hos Lokal Forsikring.  

Tag snakken sammen

Hun opfordrer derfor forældre til at komme på banen og tage den lidt kedelige, men nødvendige snak om de økonomiske konsekvenser af uheld, indbrud eller tyveri. Fravalget af forsikringer skyldes nemlig ofte manglende viden om forsikringer hos den unge, at studiebudgettet er lille, og at forsikring generelt er et lavinteresseområde

– Forsikringer er et dårligt sted at spare, da en indboforsikring indeholder den vigtige ansvarsdækning. Uden en indboforsikring skal man betale af egen lomme, hvis man for eksempel ødelægger andres ting, og det kan i værste fald være så store beløb, at man har det siddende på sig resten af livet, fortæller Mai-Britt Bøgh Jensen.

Vi gør det nemt

For at gøre det attraktivt, nemt og overskueligt for de studerende har vi sammensat en forsikringspakke, der er overskuelig og prisvenlig. Ungdomsforsikringen UngLokal indeholder de vigtigste elementer for unge som indbo-, ulykkes- og ansvarsforsikring og har en lavere selvrisiko end normalt. 

– Vores ungdomsforsikring er sammensat, så den indeholder alle de nødvendige dækninger, den unge har behov for, og som samtidig er til at betale. Som noget ekstra har vi tilføjet elektronikforsikringen og pludselig skade, der dækker, hvis du for eksempel taber telefonen – en dækning, der andre steder er tilvalgsforsikringer, fortæller Mai-Britt Bøgh Jensen. 

Læs mere og få et tilbud på ungdomsforsikringen UngLokal.