Hvem håndterer din skade efter det voldsomme vejr d. 21 og 22. oktober? Se mere her

Hvordan dækker din forsikring ved tyveri af brænde og træpiller?

braende

image 3

De kølige tider er over os, og derfor nyder mange husejere godt af, at de har brænde på lager. Men tørt træ er blevet et eftertragtet vare, og derfor oplever flere og flere, at en tyv forsyner sig med brænde.

 

Hvordan dækker forsikringen?:

Er du ligesom mange andre i tvivl om hvordan din forsikring dækker, hvis du får stjålet brænde eller træpiller, så kommer her en kort gennemgang sammen med nogle gode råd:

 

Tyveri fra helårsboligen, hvor du bor:

Har du en indboforsikring hos os, dækker den både tyveri ved indbrud i aflåst bygning og ved tyveri fra uaflåst bygning eller uden for bygning, når det er fra din helårsbolig, og huset er
beboet af dig.

Har du som boligejer brænde i åbne skure på din helårsadresse, som bliver stjålet,
dækker indboforsikringen 2 % af din indbosum.

Den sum har vi i perioden fra 01.11.2022 – 30.04.2023 ekstraordinært udvidet op til 50.000 kr.

 

Tyveri fra sommerhuset:

Har du brænde eller træpiller opbevaret i dit sommerhus, skal du være ekstra opmærksom på at tyverisikre det. Tyveri af brænde eller træpiller, der ikke har været låst inde i en bygning,
er nemlig ikke dækket af din forsikring, når sommerhuset er ubeboet, udlånt eller udlejet. Det betyder at brænde eller træpiller, der står udenfor bygning eller i åben eller uaflåst carport/skur, kun er dækket, når du opholder dig i sommerhuset. At du kommer på weekendophold i ny og næ medvirker ikke til, at sommerhuset i de mellemliggende perioder betragtes som beboet.

 

Dokumentation:

Vi anbefaler, at du gemmer dine kvitteringer og tager fotos af dit brænde og træpiller, så du kan dokumentere, hvad der er blevet stjålet.

 

Gode råd til at undgå tyveri af brænde og træpiller:

  • Opbevar brænde og træpiller sikkert - Det er en god ide at placere brændestablen et skjult sted, og gerne et aflåst sted. Hvis du opbevarer dit brænde i kælderen,
    så sørg for at placere det på en palle eller reol, så der ikke sker skade på brænde/træpiller i tilfælde af en uforudsigelig vandskade.
  • Skynd dig! - Typisk bliver brændestakke og træpiller leveret ved indgangen til dit hjem,
    derfor er det vigtigt at du sætter brænde og træpiller hurtigt på plads. Så leveringen ikke står frit fremme.
  • Skræm tyven væk - Hvis du opbevarer dit brænde udenfor, så sørg for at installér
    tænd-sluk-funktion eller en bevægelsessensor på flere lyskilder, så dit hus er oplyst med jævne mellemrum. Det kan skræmme tyvene væk.
  • Få hjælp fra naboen - Aftal med dine naboer, at I holder øje med hinandens boliger.

 

Passer dine forsikringer til dine behov?

Det kan ofte være svært at gennemskue forsikringsprodukter og vælge den mest fordelagtige løsning. Det gælder også i denne tid, hvor verdenssituationen vender op og ned på hverdagen, som vi kender den.

Få et forsikringstjek, så du er rigtigt dækket, hvis skaden sker eller uheldet er ude.

 

Bestil tilbud på indboforsikring