Bilforsikring

Hvilken type bilist er du? Vi sammensætter bilforsikringen efter dit behov. Hos os får du en fast pris. Det betyder, at din bilforsikring ikke bliver dyrere, hvis du er uheldig og får en skade. Det eneste du kommer til at betale, er din valgte selvrisiko.

Fordele ved vores nyeste bilforsikring

  • Præmien på din bilforsikring stiger ikke efter skade.
  • Ingen selvrisiko ved reparation af glasskader, når du har kaskoforsikring.
  • Aftaleværksteder med mulighed for fri lånebil ved kaskoskader.
  • Vejhjælp i udlandet via Rødt-Kort-ordning er inkluderet, når du har kaskoforsikring.
  • Du kan få vejhjælp i Danmark med både kaskoforsikring og ansvarsforsikring.
  • Er din forsikring udvidet med friskade, er selvrisikoen ved udskiftning af bilens ruder kun 1.000 kr., og der er ingen selvrisiko ved bl.a. brand, tyveri og kollision med dyr.
  • Dækker også hvis du har en elbil eller hybridbil.

Bilforsikringen kan omfatte

Ansvar Kasko
Ansvarsforsikring
Færdselsuheld
Brand
Nedstyrtende genstande
Gratis reparation af glasskader
Eftermonteret udstyr
Fastpræmie
Retshjælp
Redningshjælp i udlandet

Tilvalg

Ansvar Kasko
Friskade
Parkeringsskade
Førerpladsdækning
Vejhjælp
Ung Fører

Betingelser og produktark for bilforsikring

I betingelserne kan du læse de fuldstændige detaljer om vores bilforsikring. I produktarket får du en kort beskrivelse af hvad vores bilforsikring dækker, ikke dækker samt hvilke mulige tilvalgsdækninger produktet indeholder.

Hent vores nyeste betingelser 4102.02.2023

Hent EU-produktark (IPID) på bil for betingelsesnummer 4102.02.2023

Er din forsikringsaftale indgået før 07.06.2023, vil du formentlig være omfattet af:

Hent betingelses nr. 4101.01.2004

Hent EU-Produkt ark (IPID) på bil for betingelsesnummer 4101.01.2004

Betingelsesnummeret fremgår af din police, så her kan du altid se hvilke betingelser der er gældende for din forsikringsaftale.

Derfor skal du have en bilforsikring

I Danmark er det lovpligtigt, at man som bilejer har en bilforsikring. Det kræves, at man som minimum har en ansvarsforsikring, som dækker hvis du gør skade på andre personer eller deres ejendele.

Vores bilforsikring indeholder også en række andre dækninger som fx kaskoforsikring og førerpladsdækning, der er rigtig gode at have som bilist. Derudover kan du justere din bilforsikring og vælge mellem en række tilvalgsdækninger, så du fx er dækket, hvis du står med en irriterende bule efter en tur i indkøbscentret, eller hvis der opstår et behov for vejhjælp. Lige meget hvilken dækning du ønsker, har vi løsningen og en god pris til dig.

Hvad koster en bilforsikring?

Det ville være rart med et tal på, hvad en bilforsikring sådan cirka koster. Det forstår vi godt. Sagen er, at der er en lang række ting, der har betydning for prisen på din bilforsikring. Du kan se eksempler nedenfor.

De oplysninger du giver os, bruger vi til at beregne risikoen og dermed prisen på forsikringen til din bil.

Vi tager udgangspunkt i hvem, der er fast bruger af bilen. Hvis den der tegner bilforsikringen, ikke er den samme som den, der er fast bruger af bilen, skal vi have besked.

Her er eksempler på faktorer der har indflydelse på prisen på din bilforsikring:

  • Hvilken type dækning ønsker du
  • Hvilken selvrisiko ønsker du
  • Din alder
  • Din kørsel uden skader
  • Dit årlige kørselsforbrug
  • Bilens nyværdi
  • Bilens alder

Der er selvsagt mange faktorer, som går ind og påvirker prisen. Hvis du ønsker en pris på netop din bilforsikring, kan du bestille et tilbud eller ringe til os på 55 75 09 99.

Vores medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig samt finde den mest passende bilforsikring til en god pris.

Ændringer i kørselsforbruget påvirker prisen

Dit kørselsforbrug har indflydelse på prisen på din bilforsikring. Forsikringens pris afhænger nemlig af, hvor mange kilometer du kører årligt. Du vil derfor opleve, at prisen kan stige eller falde, hvis dit kørselsforbrug ændrer sig – og det skal du huske at give os besked om, hvis det gør.

Et godt råd er, at du får et overblik over dit årlige kørselsforbrug ved at tjekke dine gamle værkstedsregninger, hvor bilens kilometerantal ofte står noteret. Alternativt står kilometerantallet noteret på bilens synsrapport, hvis bilen har været gennem syn.

Det er nemt at flytte forsikringer

Ønsker du at skifte til Lokal Forsikring, behøver du ikke at bekymre dig om det praktiske. Vi klarer det for dig, og er med dig hele vejen fra første kontakt, til du står med dine policer.

Læs mere om hvordan du skifter til Lokal Forsikring, eller kontakt os i dag.

Vil du vide mere om:

Har du unge i din husstand som gerne vil køre i din bil, så skal du være opmærksom på om dine børn er regelmæssige brugere eller blot låner bilen af og til.

Regelmæssig bruger
Hvis unge under 25 år bruger din bil lige så ofte eller måske endda mere end du selv benytter den, så skal den unge noteres som regelmæssig bruger af dit køretøj på skat.
Selv om det kan være fristende at undlade at registrere den unge som regelmæssig bruger af dit køretøj, da der kan være mange penge at spare i forsikringspræmie, så er det ikke en mulighed. Det er nemlig ulovligt, da det er bedrageri, og det vil betyde en reduceret forsikringsdækning i tilfælde af et uheld.

Sporadisk låner (ung fører-tillæg)
Låner du af og til din bil ud til unge under 25 år, så vil du blive afkrævet en forhøjet selvrisiko, hvis der skulle komme skader på bilen forårsaget, mens den unge sad bag rattet. Med vores Ung Fører tillæg kan du frikøbe dig den ekstra selvrisiko, hvis der sker en skade med en fører under 25 år bag rattet.

Har du en skade skal du betale en selvrisiko. Der er selvrisiko på både ansvar- og kaskoskader, men du kun betaler én selvrisiko pr. skade, hvis den rammer både ansvar og kasko. Du kan vælge mellem forskellige selvrisikostørrelser. Du kan også helt undgå selvrisikoen på nogle skader ved at tilkøbe friskade og parkeringsskade.

Er din bil forsikret ved Lokal Forsikring og har du en dækningsberettiget skade på denne, kan du få stillet lånebil til rådighed i reparationsperioden, såfremt du får skaden udbedret på et af vores Aftaleværksteder.

Selve lånebilen er uden beregning og udover denne, giver værkstedet en udvidet reklamationsret på det udførte skadesarbejde. Reklamationsretten udvides med 1 år, udover de 2 år, som er lovpligtige.

Når du henter din bil efter end reparation, er den vasket og støvsuget.

Ønsker du at blive henvist til et Aftaleværksted, er det eneste du skal gøre, at ringe til os på tlf. 55 75 09 99.
Så finder vi sammen et værksted og laver en henvisning til dem.

Du skal være opmærksom på følgende i forbindelse med lånebil:

  • Der stilles ikke lånebil til rådighed ved glasskader eller totalskader.
  • Ved fri lånebil indgår mindst 100 km. pr. dag uden beregning. Kører du mere end dette, afregnes overkørte kilometer til værkstedet, med max. 2,00 kr. pr. kilometer
  • Du skal selv betale brændstof
  • Sker der en skade på lånebilen mens du har den, har du en selvrisiko på 5.000,00 kr., jf. Bekendtgørelse om udlejning af motorkøretøjer uden fører, § 14. Du har mulighed for at frikøbe denne selvrisiko, således at du ikke har selvrisiko, hvis der skulle ske en skade på lånebilen mens du har den. Frikøb af selvrisiko på lånebilen koster max. 75,00 kr. pr. dag, dog max. 400,00 kr. for hele reparationsperioden. Dette frikøb er frivilligt og ikke en udgift der er dækket af din forsikring.

Din gamle bilforsikring stopper automatisk, når vi har modtaget en afmelding fra SKAT. Det kan tage op til 3 uger. Har du forudbetalt din bilforsikring, skal du kun betale frem til den dato afmeldingen eller omregistreringen finder sted. Du får overskydende penge retur på din Nemkonto – dette fungerer også som kvittering på, at bilen er afmeldt. Din nye bilforsikring får et nyt policenummer og vi opkræver automatisk betaling på din eksisterende betalingsaftale, så snart det er muligt.

Motorstyrelsens app, Ejerskifte, gør det hurtigere og mere sikkert at foretage den lovpligtige omregistrering, når der fx skal købes og sælges brugte biler. Det tager kun ganske få minutter at få styr på alle de praktiske detaljer ved en bilhandel, hvis man benytter den brugervenlige app. Du kan læse mere her.

Hvis du skal køre i bil til udlandet, og har en kaskoforsikring, så indeholder forsikringen redningshjælp i form af Rødt Kort-ordningen via SOS International. Du skal blot huske det røde kort eller downloade appen Rødt Kort. Appen Rødt Kort er et nyttigt redskab og den kan først og fremmest sikre hurtig og nem hjælp, hvis uheldet er ude. Du kan fx tilkalde vejhjælp med præcis GPS-lokation.

Det grønne kort, som er bevis på at du har en ansvarsforsikring på din bil, er ikke længere nødvendigt i mange lande. Du kan læse meget mere her på siden om reglerne for rødt og grønt kort.

Stenslag i bilens ruder (ej glastage) repareres gratis, når du har kaskoforsikring hos os. Skal ruden skiftes, skal du kun betale selvrisiko – vi får tilsendt regningen og så kontakter vi dig. Vi samarbejder med Dansk Bilglas, som du kan kontakte på tlf.: 96 25 21 97, uanset om glasskaden er akut eller ej. Læs mere om på siden “Glasskade på bilens ruder”; Har du tilkøbt friskade har du en glasdækning på din bilforsikring, så der har du en fast lav selvrisiko på kr. 1000, hvis ruden skal skiftes.

Særligt de dyre og specielle biler er ofte udsat for tyveri. Vi kræver derfor – på visse biler, at du får installeret en satellitovervågning. Overvågningen kan hjælpe os til at finde din bil hurtigt igen. Satellitovervågningen er nem og hurtig at installere. Den kører på batteri og skal derfor ikke forbindes til bilens elsystem. Hvis du har spørgsmål til satellitovervågning, er du velkommen til at kontakte os.

Ja, ladekablet er omfattet af bilens kaskoforsikring som tilbehør. Er der tilkøbt friskade, er der ingen selvrisiko ved fx tyveri af dit ladekabel.

Ja, batteriet til din elbil eller hybridbil er omfattet af vores bilforsikring, når der er en kaskodækning. Kaskoforsikringen dækker bilens batteri ved skader der sker i forbindelse med færdselsuheld. Sker der en brand- eller kortslutningsskade i selve batteriet, eller tyveri af batteriet, er det også dækket af kaskoforsikringen.

Nej, din ladeboks som du har købt eller lejet, og som er fastmonteret på din helårsbolig eller anden bygningsdel hertil, er omfattet af villaforsikringen.

Er ladeboksen fastmonteret i sommerhuset, er den omfattet af fritidshusforsikringen.

Bor du til leje og har fået opsat en ladeboks er den omfattet af din indboforsikring.

Forsikringerne dækker skader på din ladeboks, ved fx tyveri, hærværk eller kortslutning.

Ja, vi forsikrer din veteranbil. Med en veteranforsikring hos os er du godt forsikret med alle de vigtigste dækninger. Du får den lovpligtige ansvarsforsikring – som dækker hvis du kommer til at gøre skade på andre personer og deres ting -, en kaskoforsikring som dækker, hvis din veteranbil bliver stjålet eller får skader i et uheld. Udvidet vejhjælp, så kan du altid ringe og få hurtig hjælp, hvis din bil ikke kan starte. Ønsker du vinterkørsel til din veteranbil, skal du vælge det til, når du køber din forsikring. Så er du sikker på altid at være godt dækket – også i vinterperioden, hvor du måske ikke kører lige så meget i din veteranbil.

Ja, vi vil gerne stilstandsforsikre din bil. En stilstandsforsikring er en forsikring til biler, som står stille og ikke skal køre på vejene i en længere periode. En stilstandsforsikring indeholder en kaskoforsikring til din bil, men ikke en ansvarsforsikring. Det betyder, at du ikke må køre i din bil, når den er stilstandsforsikret, men at din bil stadig er dækket for kaskoskader, så som brand og tyveri, når den står stille.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig. Både med den rette forsikring, men også med tips til hvordan du undgår skader i hverdagen. I artiklerne under Gode råd finder du hjælpsomme råd og informationer. God fornøjelse!

Vi er tæt på og klar til at hjælpe dig

Forsikring handler om dig, dine ting og dit liv. Vi er lokale og tæt på hvor du bor. Både når du køber ny bil, hus eller når du har fået barn. Vi er klar til at hjælpe – ring 55 75 09 99.