Bilforsikring

Hvilken type bilist er du? Vi sammensætter bilforsikringen efter dit behov. Hos os får du en fast pris. Det betyder, at din bilforsikring ikke bliver dyrere, hvis du er uheldig og får en skade. Det eneste du kommer til at betale, er din valgte selvrisiko.

Fordele ved vores nyeste bilforsikring

 • Præmien på din bilforsikring stiger ikke efter skade.
 • Ingen selvrisiko ved reparation af glasskader, når du har kaskoforsikring.
 • Aftaleværksteder med mulighed for fri lånebil ved kaskoskader.
 • Vejhjælp i udlandet via Rødt-Kort-ordning er inkluderet, når du har kaskoforsikring.
 • Du kan få vejhjælp i Danmark med både kaskoforsikring og ansvarsforsikring.
 • Er din forsikring er udvidet med friskade, er selvrisikoen ved udskiftning af bilens ruder kun kr. 1000,-. og der er ingen selvrisiko ved bl.a. brand, tyveri og påkørsel af dyr.
 • Dækker også hvis du har en elbil eller hybridbil.

Bilforsikringen kan omfatte

Ansvar
Kasko
Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpligtig. Den dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre mennesker og deres ting, mens du kører. Dækningen gælder også dine medpassagerer.

Færdselsuheld

Færdselsuheld

Dækker skader på din bil, hvis du bliver involveret i et færdselsuheld.

Tyveri og hærværk

Tyveri og hærværk

Dækker hvis din bil bliver stjålet eller skadet som følge af hærværk.

Brand

Brand

Du får erstatning for skader på din bil, som skyldes brand, eksplosion eller lynnedslag.

Nedstyrtende genstande

Nedstyrtende genstande

Dækker hvis din bil eksempelvis bliver ramt af nedstyrtende tagsten eller et væltet træ.

Gratis reparation af glasskader

Gratis reparation af glasskader

Stenslag i forruden repareres gratis, når du har kaskoforsikring hos os. Skal ruden skiftes, skal du kun betale selvrisiko – vi får tilsendt regningen og så kontakter vi dig. Vi samarbejder med Dansk Bilglas, som du kan kontakte på tlf.: 96 25 21 97, uanset om glasskaden er akut eller ej. Læs mere om på siden "Glasskade på bilens ruder"

Eftermonteret udstyr

Eftermonteret udstyr

Hvis du har eftermonteret udstyr på din bil - eksempelvis musikanlæg, navigation og internet- eller andet sende- og modtageudstyr, dækker forsikringen som standard op til kr. 15.000,- inkl. moms (indeksreguleres ikke). Er værdien af dit eftermonteret udstyr højere har du mulighed for at forhøje summen mod en merpræmie. Den valgte sum fremgår af dit tilbud eller din police.

Fastpræmie

Retshjælp

Hvis bilen er kaskoforsikret, dækker retshjælpsforsikringen sagsomkostninger i forbindelse med visse private uoverensstemmelser for biler der er indregistreret til privatkørsel.

Retshjælp

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpligtig. Den dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre mennesker og deres ting, mens du kører. Dækningen gælder også dine medpassagerer.

Redningshjælp i udlandet

Redningshjælp i udlandet

Når du har kaskoforsikring, får du automatisk redningshjælp i udlandet via SOS Internationals Rødt-Kort-ordning. Du får fx dækket merudgifter til hjemtransport, uforudsete hotelophold på uheldsstedet, bugsering, fremskaffelse af reservedele mv.

Tilvalg

Ansvar
Kasko
Friskade

Friskade

Friskade kan købes som et tillæg til kaskoforsikringen. Ved at tegne forsikringen har du ingen selvrisiko på skader som brand, kortslutning, lynnedslag og eksplosion, tyveri af - eller fra aflåst køretøj samt røveri, seriehærværk, kollision med dyr eller hvis genstande styrter ned og rammer bilen. Ved udskiftning af bilens ruder, er der en fast lav selvrisiko på kun kr. 1.000,-

Parkeringsskade

Parkeringsskade

Det er rigtig irriterende at få en skade på parkeringspladsen. Fx hvis en anden bakker ind i din bil og efterlader en bule, eller hvis en indkøbsvogn eller en bildør laver en grim ridse. Med tilvalgsdækningen parkeringsskade undgår du at skulle betale selvrisiko ved den slags skader. For at få dækning skal der være tale om ukendt modpart, og din bil skal holde lovligt parkeret.

Førerpladsdækning

Førerpladsdækning

Hvis du kører galt i din bil og kommer til skade i et solouheld, så dækker førerpladsdækningen dig som fører af bilen. Der dækkes efter Lov om erstatningsansvar og hvis loven berettiger til det, kan der fx opnås dækning for tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte, varigt mén, tab af erhvervsevne, tab af forsørger til ægtefælle/samlever og børn.

Vejhjælp

Vejhjælp

Udvidet vejhjælpsabonnement hos SOS Dansk Autohjælp omfatter det forsikrede køretøj under 3500 kg totalvægt, inklusive eventuelt efterspændt lovligt påhængskøretøj, fx campingvogn og trailer, uanset om påhængskøretøjet er ejet, lejet eller lånt. Læs mere om på siden "Vejhjælp".

Ung Fører

Ung Fører

Ung Fører kan købes som et tillæg til din bilforsikring, hvor du slipper for ekstra selvrisiko, hvis der sker en skade med en fører under 25 år bag rattet.

Betingelser og produktark for bilforsikring

I betingelserne kan du læse de fuldstændige detaljer om vores bilforsikring. I produktarket får du en kort beskrivelse af hvad vores bilforsikring dækker, ikke dækker samt hvilke mulige tilvalgsdækninger produktet indeholder.

Hent EU-produktark (IPID) på bil for betingelsesnummer 4102.02.2023

Er din forsikringsaftale indgået før 07.06.2023, vil du formentlig være omfattet af:

Hent EU-Produkt ark (IPID) på bil for betingelsesnummer 4101.01.2004

Betingelsesnummeret fremgår af din police, så her kan du altid se hvilke betingelser der er gældende for din forsikringsaftale.

Derfor skal du have en bilforsikring

I Danmark er det lovpligtigt, at man som bilejer har en bilforsikring. Det kræves, at man som minimum har en ansvarsforsikring, som dækker hvis du gør skade på andre personer eller deres ejendele.


Vores bilforsikring indeholder også en række andre dækninger som fx kaskoforsikring og førerpladsdækning, der er rigtig gode at have som bilist. Derudover kan du justere din bilforsikring og vælge mellem en række tilvalgsdækninger, så du fx er dækket, hvis du står med en irriterende bule efter en tur i indkøbscentret, eller hvis der opstår et behov for vejhjælp. Lige meget hvilken dækning du ønsker, har vi løsningen og en god pris til dig.

Hvad koster en bilforsikring?

Det ville være rart med et tal på, hvad en bilforsikring sådan cirka koster. Det forstår vi godt. Sagen er, at der er en lang række ting, der har betydning for prisen på din bilforsikring. Du kan se eksempler nedenfor.


De oplysninger du giver os, bruger vi til at beregne risikoen og dermed prisen på forsikringen til din bil.


Vi tager udgangspunkt i hvem, der er fast bruger af bilen. Hvis den der tegner bilforsikringen, ikke er den samme som den, der er fast bruger af bilen, skal vi have besked.

Her er eksempler på faktorer der har indflydelse på prisen på din bilforsikring:

 • Hvilken type dækning ønsker du 
 • Hvilken selvrisiko ønsker du
 • Din alder
 • Din kørsel uden skader
 • Dit årlige kørselsforbrug
 • Bilens nyværdi
 • Bilens alder

Der er selvsagt mange faktorer, som går ind og påvirker prisen. Hvis du ønsker en pris på netop din bilforsikring, kan du bestille et tilbud eller ringe til os på 55 75 09 99.

Vores medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig samt finde den mest passende bilforsikring til en god pris. 

Ændringer i kørselsforbruget påvirker prisen

Dit kørselsforbrug har indflydelse på prisen på din bilforsikring. Forsikringens pris afhænger nemlig af, hvor mange kilometer du kører årligt. Du vil derfor opleve, at prisen kan stige eller falde, hvis dit kørselsforbrug ændrer sig – og det skal du huske at give os besked om, hvis det gør.


Et godt råd er, at du får et overblik over dit årlige kørselsforbrug ved at tjekke dine gamle værkstedsregninger, hvor bilens kilometerantal ofte står noteret. Alternativt står kilometerantallet noteret på bilens synsrapport, hvis bilen har været gennem syn.

Det er nemt at flytte forsikringer

Ønsker du at skifte til Lokal Forsikring, behøver du ikke at bekymre dig om det praktiske. Vi klarer det for dig, og er med dig hele vejen fra første kontakt, til du står med dine policer.


Læs mere om hvordan du skifter til Lokal Forsikring, eller kontakt os i dag.

Vil du vide mere om:

Hvis unge under 25 år bruger din bil
Har du unge i din husstand som gerne vil køre i din bil, så skal du være opmærksom på om dine børn er regelmæssige brugere eller blot låner bilen af og til.

Regelmæssig bruger
Hvis unge under 25 år bruger din bil lige så ofte eller måske endda mere end du selv benytter den, så skal den unge noteres som regelmæssig bruger af dit køretøj på skat.
Selv om det kan være fristende at undlade at registrere den unge som regelmæssig bruger af dit køretøj, da der kan være mange penge at spare i forsikringspræmie, så er det ikke en mulighed. Det er nemlig ulovligt, da det er bedrageri, og det vil betyde en reduceret forsikringsdækning i tilfælde af et uheld.


Sporadisk låner (ung fører-tillæg)
Låner du af og til din bil ud til unge under 25 år, så vil du blive afkrævet en forhøjet selvrisiko, hvis der skulle komme skader på bilen forårsaget, mens den unge sad bag rattet. Med vores Ung Fører tillæg kan du frikøbe dig den ekstra selvrisiko, hvis der sker en skade med en fører under 25 år bag rattet.
Selvrisiko
Har du en skade skal du betale en selvrisiko. Der er selvrisiko på både ansvar- og kaskoskader, men du kun betaler én selvrisiko pr. skade, hvis den rammer både ansvar og kasko. Du kan vælge mellem forskellige selvrisikostørrelser. Du kan også helt undgå selvrisikoen på nogle skader ved at tilkøbe friskade og parkeringsskade.
Derfor bør du vælge vores aftaleværksteder
Er din bil forsikret ved Lokal Forsikring og har du en dækningsberettiget skade på denne, kan du få stillet lånebil til rådighed i reparationsperioden, såfremt du får skaden udbedret på et af vores Aftaleværksteder.

Selve lånebilen er uden beregning og udover denne, giver værkstedet en udvidet reklamationsret på det udførte skadesarbejde. Reklamationsretten udvides med 1 år, udover de 2 år, som er lovpligtige.

Når du henter din bil efter end reparation, er den vasket og støvsuget.

Ønsker du at blive henvist til et Aftaleværksted, er det eneste du skal gøre, at ringe til os på tlf. 55 75 09 99.
Så finder vi sammen et værksted og laver en henvisning til dem.

Du skal være opmærksom på følgende i forbindelse med lånebil:

 • Der stilles ikke lånebil til rådighed ved glasskader eller totalskader.
 • Ved fri lånebil indgår mindst 100 km. pr. dag uden beregning. Kører du mere end dette, afregnes overkørte kilometer til værkstedet, med max. 2,00 kr. pr. kilometer
 • Du skal selv betale brændstof
 • Sker der en skade på lånebilen mens du har den, har du en selvrisiko på 5.000,00 kr., jf. Bekendtgørelse om udlejning af motorkøretøjer uden fører, § 14. Du har mulighed for at frikøbe denne selvrisiko, således at du ikke har selvrisiko, hvis der skulle ske en skade på lånebilen mens du har den. Frikøb af selvrisiko på lånebilen koster max. 75,00 kr. pr. dag, dog max. 400,00 kr. for hele reparationsperioden. Dette frikøb er frivilligt og ikke en udgift der er dækket af din forsikring.
Jeg har skiftet bil, hvad sker der med forsikringen for min gamle bil?
Din gamle bilforsikring stopper automatisk, når vi har modtaget en afmelding fra SKAT. Det kan tage op til 3 uger. Har du forudbetalt din bilforsikring, skal du kun betale frem til den dato afmeldingen eller omregistreringen finder sted. Du får overskydende penge retur på din Nemkonto - dette fungerer også som kvittering på, at bilen er afmeldt. Din nye bilforsikring får et nyt policenummer og vi opkræver automatisk betaling på din eksisterende betalingsaftale, så snart det er muligt.
Sådan omregistrerer du din bil
Motorstyrelsens app, Ejerskifte, gør det hurtigere og mere sikkert at foretage den lovpligtige omregistrering, når der fx skal købes og sælges brugte biler. Det tager kun ganske få minutter at få styr på alle de praktiske detaljer ved en bilhandel, hvis man benytter den brugervenlige app. Du kan læse mere her.
Skal du køre bil i udlandet?
Hvis du skal køre i bil til udlandet, og har en kaskoforsikring, så indeholder forsikringen redningshjælp i form af Rødt Kort-ordningen via SOS International. Du skal blot huske det røde kort eller downloade appen Rødt Kort. Appen Rødt Kort er et nyttigt redskab og den kan først og fremmest sikre hurtig og nem hjælp, hvis uheldet er ude. Du kan fx tilkalde vejhjælp med præcis GPS-lokation.

Det grønne kort, som er bevis på at du har en ansvarsforsikring på din bil, er ikke længere nødvendigt i mange lande. Du kan læse meget mere her på siden om reglerne for rødt og grønt kort.
Hvordan er jeg dækket ved stenslag og hvad gør jeg?
Stenslag i bilens ruder (ej glastage) repareres gratis, når du har kaskoforsikring hos os. Skal ruden skiftes, skal du kun betale selvrisiko – vi får tilsendt regningen og så kontakter vi dig. Vi samarbejder med Dansk Bilglas, som du kan kontakte på tlf.: 96 25 21 97, uanset om glasskaden er akut eller ej. Læs mere om på siden "Glasskade på bilens ruder"; Har du tilkøbt friskade har du en glasdækning på din bilforsikring, så der har du en fast lav selvrisiko på kr. 1000, hvis ruden skal skiftes.
Særlige krav til dyre og specielle biler
Særligt de dyre og specielle biler er ofte udsat for tyveri. Vi kræver derfor - på visse biler, at du får installeret en satellitovervågning. Overvågningen kan hjælpe os til at finde din bil hurtigt igen. Satellitovervågningen er nem og hurtig at installere. Den kører på batteri og skal derfor ikke forbindes til bilens elsystem. Hvis du har spørgsmål til satellitovervågning, er du velkommen til at kontakte os.
Er mit ladekabel dækket af forsikringen?
Ja, ladekablet er omfattet af bilens kaskoforsikring som tilbehør. Er der tilkøbt friskade, er der ingen selvrisiko ved fx tyveri af dit ladekabel.
Er batteriet til min el- eller hybridbil omfattet af bilforsikringen?
Ja, batteriet til din elbil eller hybridbil er omfattet af vores bilforsikring, når der er en kaskodækning. Kaskoforsikringen dækker bilens batteri ved skader der sker i forbindelse med færdselsuheld. Sker der en brand- eller kortslutningsskade i selve batteriet, eller tyveri af batteriet, er det også dækket af kaskoforsikringen.
Er min ladeboks omfattet af bilforsikringen?
Nej, din ladeboks som du har købt eller lejet, og som er fastmonteret på din helårsbolig eller anden bygningsdel hertil, er omfattet af villaforsikringen.

Er ladeboksen fastmonteret i sommerhuset, er den omfattet af fritidshusforsikringen.

Bor du til leje og har fået opsat en ladeboks er den omfattet af din indboforsikring.

Forsikringerne dækker skader på din ladeboks, ved fx tyveri, hærværk eller kortslutning.
Forsikrer I min veteranbil?
Ja, vi forsikrer din veteranbil. Med en veteranforsikring hos os er du godt forsikret med alle de vigtigste dækninger. Du får den lovpligtige ansvarsforsikring - som dækker hvis du kommer til at gøre skade på andre personer og deres ting -, en kaskoforsikring som dækker, hvis din veteranbil bliver stjålet eller får skader i et uheld. Udvidet vejhjælp, så kan du altid ringe og få hurtig hjælp, hvis din bil ikke kan starte. Ønsker du vinterkørsel til din veteranbil, skal du vælge det til, når du køber din forsikring. Så er du sikker på altid at være godt dækket - også i vinterperioden, hvor du måske ikke kører lige så meget i din veteranbil.
Kan jeg købe stilstandsforsikring til min bil?
Ja, vi vil gerne stilstandsforsikre din bil. En stilstandsforsikring er en forsikring til biler, som står stille og ikke skal køre på vejene i en længere periode. En stilstandsforsikring indeholder en kaskoforsikring til din bil, men ikke en ansvarsforsikring. Det betyder, at du ikke må køre i din bil, når den er stilstandsforsikret, men at din bil stadig er dækket for kaskoskader, så som brand og tyveri, når den står stille.
Gode råd
Vi vil rigtig gerne hjælpe dig. Både med den rette forsikring, men også med tips til hvordan du undgår skader i hverdagen. I artiklerne under Gode råd finder du hjælpsomme råd og informationer. God fornøjelse!

Vi er tæt på og klar til at hjælpe dig

Forsikring handler om dig, dine ting og dit liv. Vi er lokale og tæt på hvor du bor. Både når du køber ny bil, hus eller når du har fået barn.

Ring 55 75 09 99 og få et tilbud eller hjælp til dine forsikringer.