Rejseforsikring

Tag trygt på ferie med en rejseforsikring i bagagen
En rejseforsikring er altid god at have med i bagagen, uanset om du drømmer om en aktiv cykelferie i Tyskland, en badeferie i Middelhavet eller en oplevelsestur i Thailand. Rejseforsikringen er et vigtigt supplement til det blå EU-sygesikringskort på rejser i EU/EØS-landene. Rejser du uden for Europa, så er du kun dækket af din rejseforsikring.

Spørgsmål til Coronavirus/COVID-19

Vi har samlet en række af de spørgsmål, du måske sidder med, hvis du snart skal ud og rejse eller overvejer at booke en ny rejse. Læs mere her.

Rejseforsikringen dækker dig og din husstand hele året – uanset hvor mange gange I rejser. I behøver ikke at tænke på hvor I rejser hen, da rejseforsikringen dækker i hele verden. Det eneste du skal være opmærksom på er, at rejsen ikke må vare mere end 60 dage.


For at købe vores rejseforsikring skal du have en indboforsikring i Lokal Forsikring.

Hvad dækker forsikringen?

 • Sygdom og tilskadekomst
 • Syge- og hjemtransport
 • Sygeledsagelse
 • Tilkaldelse
 • Fysioterapeut, kiropraktor og tandlæge
 • Erstatning for ødelagte feriedøgn - også i Danmark ved rejser over 3 dage.
 • Forsinket fremmøde
 • Forsinkelse på rejsen
 • Forsinket bagage
 • Evakuering og ufrivilligt ophold
 • Eftersøgning og redning
 • Overfald
 • Krisehjælp
 • Hjemkaldelse til Danmark
 • Hjemtransport af køretøj
 • Leje af anden feriebolig
 • Selvrisiko ved skade på udlejningskøretøj
 • Ansvar på lejet feriebolig
 • Kaution og advokatomkostninger

Du kan udvide din rejseforsikring med Årsafbestilling og Skidækning.

Læs de fuldstændige dækningsvilkår i:

Læs mere om forsikringen i vores dokument med oplysninger om forsikringsproduktet:

Har du spørgsmål til vores rejseforsikring?

Du kan til enhver tid kontakte os. Vi er der, når du har brug for gode råd. Kontakt os og få den helt rigtige forsikring til din næste ferie – så du og din familie kan fokusere på det, der er vigtigt for jer, og få det bedste ud af jeres ferie, uanset hvor I er.

Har du akut brug for hjælp

Er du i udlandet, og har akut brug for hjælp så er hjælpen aldrig længere væk end den nærmeste telefon – Vi samarbejder med SOS International og deres alarmcentral svarer døgnet rundt, hele året på +45 38 48 81 40.

Forsikringskort

Når du rejser, skal det være nemt at få fat i os via SOS International alarmcentral, derfor har vi udformet et rejsekort som du kan udfylde og printe - lige til at have med på rejsen.


Du kan hente dit rejseforsikringskort her

Det blå kort

Når du rejser på ferie i EU-, EØS-lande og Schweiz skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort. Du kan få det blå kort i borgerservice i din kommune eller bestille på borger.dk. Du kan også få den officielle app til din smartphone, hvor der er generel information om det blå EU-sygesikringskort og hvordan du gør brug af det.

Spørgsmål og svar

Er det nødvendigt med en rejseforsikring? Jeg har jo det blå kort, og skal kune rejse i EU
Vi anbefaler dig, at du har en rejseforsikring. Det blå kort dækker ikke hjemtransport, og som rejsende er du alene dækket som borger i det land, du rejser igennem eller til. Det kan derfor betyde, at du selv skal betale en del af udgifterne, hvis du bliver syg, eller kommer til skade.
Hvem er dækket på min rejseforsikring?
Din rejseforsikring dækker husstanden, plejebørn, aflastningsbørn, delebørn, børn under 21 år som ikke bor hjemme, og medhjælp i husstanden - fx au-pair.
Hvor længe dækker rejseforsikringen?
Din rejseforsikring dækker rejser i op til 60 dage pr. rejse. Hvis rejsen varer længere end 60 dage, er det nødvendigt at der tegnes en separat forsikring, der dækker hele rejseperioden. Sker der skade indenfor de 60 dage, der er dækket af forsikringen, og som medfører, at din rejse bliver forlænget ud over 60 dage, bliver forsikringen automatisk forlænget.
Hvor dækker min rejseforsikring?
Din rejseforsikring dækker private ferierejser i hele verden.
Hvilke tilvalgsdækninger kan jeg købe?
Du kan tilkøbe Afbestillingsdækning og Skidækning.
Har du en kronisk eller eksisterende sygdom?
Har du en kronisk sygdom, eller er du syg i tiden op til en rejse, så få afklaret her om du er dækket på rejsen alligevel.
Hvis du er fyldt 80 år
Er du fyldt 80 år, skal du altid søge forhåndsgodkendelse, også selvom du ikke er syg, eller har en kronisk sygdom. Du kan søge medicinsk forhåndsgodkendelse her.
Er rejser i Danmark dækket?
Ja rejser i Danmark er dækket, men skal bestå af mindst 3 overnatninger.
Er erhvervsrejser omfattet af forsikringen?
Nej, rejseforsikringen dækker private ferierejser i udlandet, hvor der indgår max 1 dag med erhvervsaktiviteter, fx besøg hos en samarbejdspartner, en konference, et messebesøg eller andet relateret
til forsikredes erhverv. Er hele rejsen betalt af din arbejdsgiver eller af din egen virksomhed, bliver den betragtet som en erhvervsrejse, og er ikke omfattet af forsikringen.
Hvordan er jeg dækket, hvis jeg tager på studieophold i udlandet?
Forsikringen dækker studierejser, studieophold og studiepraktik i udlandet (dog ikke guide- og bartenderuddannelser) i op til 60 dage. Forsikringen dækker også ulønnet frivilligt arbejde i udlandet. Da
forsikringen også dækker i Danmark, så dækkes højskole ophold også.
Dækker rejseforsikringen farlig sport?
Ja, rejseforsikringen dækker farlig sport, da der typisk vil være tale om et enkelt arrangement. Rejseforsikringen dækker ikke din deltagelse eller træning i: Professionel sport, bjergbestigning, ekspeditioner, faldskærmsudspring, flyvning med dig som pilot eller co-pilot.
Dækker forsikringen dykning?
Ja rejseforsikringen dækker dykning på feriestedet
Dækker rejseforsikringen, hvis jeg rejser til steder, Udenrigsministeriet fraråder at rejse til?
Forsikringen dækker som udgangspunkt ikke rejser til steder, hvor Udenrigsministeriet fraråder at rejse til. Vi har ekstraordinært udvidet rejseforsikringen til at dække private ferierejser i Europa* som Udenrigsministeriets fraråder. Læs mere om den ekstraordinære udvidelse her.
Hvornår dækker min Afrejseforsikring?
Har du en Afbestillingsdækning, så træder den i kraft, når du har bestilt din rejse, dog tidligst når du har betalt dit depositum. Det er en betingelse, at du har købt dækningen senest 14 dage før du tager på rejse, og at du ikke var syg, ved tegning af dækningen.
Hvor meget vil I maksimalt dække, hvis jeg bliver syg i udlandet?
Hvis du bliver syg i udlandet dækker vi op til 10 mio. kr. til sygdom og tilskadekomst, samt syge- og hjemtransport.
Hvor meget kan jeg få i erstatning, hvis min rejse bliver aflyst af fx sygdom?
Hvis din rejse bliver aflyst, kan du få op til 150.000 Kr. i erstatning for hele rejsen. Inviterer du hele familien på ferie, børn, svigerbørn og børnebørn, så dækker forsikringen kun dem, som er omfattet af husstanden (jf. pkt. 1 i betingelserne). Derfor er det vigtigt, at du som betaler sikre dig, at de som ikke er omfattet af din forsikring, har deres egen rejse- og afbestillingsforsikring.
Hvis jeg har købt Skidækning, hvad er jeg så dækket for?
Hvis du har en Skidækning, så giver den dig og din husstand mulighed for at få kompensation for ubenyttede aktiviteter og tabte feriedage på grund af skader sket under skiløb.
Forsikringen dækker ligeledes forsinket fremkomst af skiudstyr. Dog højst 10.000 kr. (2017) for de forsikrede tilsammen.
Dækker forsikringen betaling af selvrisiko, hvis jeg lejer en bil?
Ja, forsikringen dækker selvrisiko på lejet køretøj. Erstatningen kan højest være 12.500 Kr. Rejseforsikringen dækker dog ikke, hvis skaden på bilen er ridser og lakskader.
Har I krav om dokumentation?
Ja, du skal sikre dig den nødvendige dokumentation, når uheldet er ude - både i forhold til hvad der er sket, og for de udgifter du har haft. Hvis du ikke har nogen dokumentation, så som kvitteringer og lægejournaler, risikerer du, at du ikke kan få nogen erstatning.

Vi er tæt på og klar til at hjælpe dig

Forsikring handler om dig, dine ting og dit liv. Vi er lokale og tæt på hvor du bor. Både når du køber ny bil, hus eller når du har fået barn.

Ring 55 75 09 99 og få et tilbud eller hjælp til dine forsikringer.